MARDİN / MAZIDAĞI - Kocakent Ortaokulu

Etiket Sonuçları: Kocakent

Şbt

Yeni dönemde öğrencilerimize kırtasiye malzemeleri dağıtımı yaptık.

Kas

Dünya Engelliler Farkındalık Günü'nde hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olan bireyler olarak üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir.Bizi biz yapan, kolumuz, gözümüz, kulağımız değil kalbimizdir. Zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri kaldıralım. Sadece bir gün değil her gün engellerin farkında ol.

Sevgili öğrenciler 2020-2021 Eğitim-öğretim yılı devam ediyor.

5 - 9 Ekim uzaktan eğitim haftalık EBA TV ders programınızı burdan takip edebilirsiniz. Hepinize iyi çalışmalar..

Eyl

Sevgili öğrenciler 28 Eylül-2 Ekim Eba TV haftalık uzaktan eğitim ders programını takipte kalın. Hepinize iyi çalışmalar.

Eyl

Sevgili öğrenciler 2020-2021 Eğitim - Öğretim yılı başlıyor. 21-25 Eylül uzaktan eğitim ders programını takipte kalın. Hepinize iyi çalışmalar.

Nis

Sevgili öğrenciler 27-01 Nisan haftalık ders programını burdan takip edebilirsiniz.Hepinize iyi çalışmalar..

Nis

Sevgili öğrenciler 20-24 Nisan haftalık ders programını burdan takip edebilirsiniz.Hepinize iyi çalışmalar..

Nis

Sevgili Öğrenciler 13-17 Nisan haftalik ders programını burdan takip edebilirsiniz .Hepinize iyi dersler..

Nis

Sevgili öğrenciler 2020 lgs ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü soruların cevabını aşağıdaki resimli metinlerden  bilgi edinebilirsiniz.

Nis

Sevgili Öğrenciler 6-10 Nisan haftalik ders programı burdan takip edebilirsiniz .Hepinize iyi dersler..

Mrt

Sevgili Öğrencilerimiz, uzaktan eğitim  sürecinde evlerinizdeyken sizler için tavsiye niteliğinde günlük çalışma programları hazırladık. İster bu programa uyarsınız isterseniz kendi programınızı kendiniz oluşturursunuz. Hepinize zihin açıklığı diliyoruz.En kısa  zamanda okullarda görüşmek üzere..

Mrt

Sevgili Öğrencilerimiz, EBA'ya (Eğitim Bilişim Ağı) nasıl girilmesi gerektiği konusunda aşağıda video paylaşılmıştır.Videoyu adım adım takip ederek Eba'ya girmeniz daha rahat olacaktır.

Sevgili Öğrencilerimiz,

EBA'nın açılımı Eğitim Bilişim Ağı'dır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA(Eğitim Bilişim Ağı) çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformudur.

EBA'ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir. EBA'ya giriş yapan öğrenci başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara, görsellere rahatlıkla ulaşabilmekte ve bu meteryallerden istdiği gibi faydalanabilmektedir. EBA'ya öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri istediği gibi yükleyebilirken yine  başka öğretmenler tarafından paylaşılan not ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektirdir.

Mrt

İstiklâl Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, marşın kabulünün 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında,Okulumuzda  Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği 12 Mart gününün  ve Mehmet Akif Ersoy'un anlatılmasına yönelik faaliyetlerde bulunduk.

Şbt

Okulumuzda sivil savunma haftası etkinliği içerisinde deprem tatbikatı yaptık.  Düzenlenen  bu tatbikatların asıl amacı, öğrenci ve tüm okul

kadrosunun, olası bir deprem felaketine karşı bilinçlendirmek,

yapılması gerekenler konusunda onları eğitmektir. Bu amaç doğrultusunda

tatbikatlar gerçeğin kopyaları olarak, gerçeğe olabildiğince benzer halde

uygulamalar yapıp, çocuklarımıza tahliye eğitimi verdik.

Ara

Okulumuzda bu hafta yerli malının önemi vurgulanırken, yerli tüketim artırılmaya çalışıldı.Ülkemizin zengin kaynaklarından bahsedip, öğretmenlerin yerli malı ile farkındalık oluşturduğu YERLİ MALI Haftası kutlama etkinliğinin amacına ulaşması için öğrencilerin yerli tüketimi yapmasına, tutumlu olmasına,farkında ve bilinçli tüketici olmasına  dikkat çektik.

Ara

İslam düşünürlerinin fikir sistemlerini, inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan, dünyaca tanınan   Mevlana Celaleddin-i Rumi'ye  atfen Mevlana haftası panomuz düzenlendi.

Kas

Doğaya verilebilecek en güzel hediye ağaç dikmektir.

Veli toplantısı yapıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Yardımlaşma ve Dayanışma

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Şah Aydıner Okulumuzu ziyaret etti.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

ZORBALIĞIN KARŞISINDA DOSTLUĞUN YANINDAYIZ !

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şah AYDINER Okulumuzu ziyaret etti.

Okulumuz 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılına hazır